A sarok kandalló kályha bárhol elfér

Sarok kandalló kályha

Az otthon fűtése mindig is problémát jelent a családfőnek. A nagyobb házakat elég nehézkes kimelegíteni, hiszen a meleg minden szobába el kell jusson, bármilyen messze is legyen a fűtőberendezéstől. A vízteres kandalló betét hatékony alternatívát kínál ezt illetően. A többi fajtától eltérően, ez a változat rendelkezik egy tartállyal, amiben víz van. A folyadékot alaposan felmelegíti és eljuttatja a ház minden szegletébe, valamint a radiátorokba.

Elég nehézkes kialakítani a szükséges hálózatot, ezért mindenképpen akkor érdemes a vízteres kandalló betétet választani, ha az említett hálózat már ki van építve. Például az újonnan felépülő házakban elég bonyolult ezt kivitelezni, ezért is javasolt a már meglévő rendszerre csatlakoztatni az újat. Javasolt a zárt rendszerű készüléket beszereznie, hogy a beillesztése költséghatékony legyen. Továbbá érdemes inkább a hőcserélős vízteres kandalló betét mellett dönteni, mintsem a vízköpenyes fajtát választani. Lényegében véve sokkal biztonságosabb szerkezet és könnyedén karbantartható. Valamint javasolt a kerámia betéttel rendelkező példányt megvásárolni, ugyanis az sokkal magasabb hőmérsékletet bír el és a páralecsapódás is elkerülhető. Bármelyik változat mellett dönt, biztos lehet benne, hogy gyönyörűen fog mutatni a nappaliban. Amennyiben a sarok kandalló kályha mellett teszi le a voksát, úgy még helyet is spórolhat. Tény, hogy így a legkisebb lakásokat is ki lehet a módszerrel fűteni.

Igazán meseszépek a hatalmas példányok, amikbe akár két oldalról is betekintést lehet nyerni, azonban a nappali közepén minden bizonnyal útban lenne. A sarok kandalló kályha szinte bármelyik szobába elhelyezhető. Ugyanolyan teljesítménnyel bír, mint a más társai, ráadásul a tüzet oldalirányból láthatja. Általában a sarok kandalló kályha öntöttvasból, illetve kerámiából készül. Természetesen különböző méretekben forgalmazzák, ezért kiválaszthatja, hogy melyik illik tökéletesen a szobába. Ezáltal úgy helyezheti el a nappaliba, hogy bármilyen szögből látni fogja a lángoló tűzcsóvákat, ami megteremti az otthonias hangulatot.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.