Kell otthonra egy elektromos párásító!

Elektromos párásító

Mi kell ahhoz, hogy a lakásban tökéletes klíma uralkodjon? Néha elég csak kinyitni az ablakot és máris árad be a friss, párában gazdag levegő, de ez nem megoldható például a nagyvárosokban. Kevesen engedhetik meg maguknak, hogy olyan vidékre költözzenek, ahol tökéletes a környezet és öröm az élet. Szerencsére a modern technológia révén, már nem okoz gondot saját magunknak megteremteni az ideális körülményeket. Jó áron kapható légkondicionáló, elektromos párásító valamint számos más kiegészítő.

Vegyünk egy alaphelyzetet és nézzük meg, hogy mit kell beállítsunk, ha jól akarjuk érezni magunkat! Egy nagyvárosi apartman sokadik emeletén általában por, szárazság és nagy forróság van, a nyári időszakban. Az elektromos párásító mellett is kell egy megfelelő szűrőegységgel kiegészített tisztító berendezés, ami képes távol tartani a pollent, más apró szemcséket, amelyek negatívan hatnak az egészségünkre. Ha begyűrűzik a tél, akkor az elektromos párásító fűtéssel is ki kell egészüljön. De miért olyan lényeges a légnedvességet befolyásoló berendezés?

Általánosságban elmondható, hogy a 40-60 % közötti relatív páratartalom az, ami ideális a felnőtt embereknek. Ez alatt száraznak, felette pedig nedvesnek érezzük a levegőt. A párásítók jóvoltából egyszerűen beállíthatunk egy olyan alapértéket, ami többek között a hőérzetet is befolyásolja. Az olykor teljes egészében vasbetonból felépülő masszív szerkezetek, az idő előrehaladásával teljesen elveszítik a víztartalmukat és a környezetből vonják ki azt. A falak elnyelik a nedvességet, ami gyorsan érezteti a hatását.

A párásítók jóvoltából ismét olyan körülmények fognak uralkodni a beltérben, amilyenre mindig is vágytunk. Ha már alaposan megváltoztattuk a kinti körülményeket, a légszennyezés révén, akkor ne sajnáljuk a pénzt arra, hogy olyan rendszereket építsünk be, amelyek ennek a hatását csökkentik. Természetesen a párásítók önmagukban erre nem képesek, de már csak a bennük rejlő lehetőségek is sok előnyt biztosítanak, amit érdemes felfedezni. Tudjunk meg többet ezekről a levegoguru.hu oldalon!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.