A vidám otthoni matematikai játékok

Matematikai játéko

Sok diáknak gyűlik meg a baja a matematikával az iskola alatt. Azonban gyermekét már kicsi korától fokozatosan felkészítheti a feladatokra, így az órákon is boldogulni fog. A matematikai játékok sokkal szórakoztatóbbak, ráadásul otthon a szülő is besegíthet a tanulásba, így a kicsi az iskolában jobban fog teljesíteni. A lényeg, hogy ne érezzék kötelességnek vagy házi feladatnak, hanem vidám hangvételűek legyenek a gyakorlatok.

Számtalan kirakós, logikai és matematikai játékok állnak a szülők rendelkezésére, amelyek nem untatják a csemetéket, hanem mulattatják és közben még az ismereteiket is bővítik. Például a méretek és a hosszmérték megismerésére tökéletes választás az Eduludo sticks, ami elsős és másodikos tanulóknak ajánlott.

A játékon belül készíthet épületeket, amihez kreativitás szükséges. A matematikai játékok közé tartozik még a fa szorzótábla, amit a szülő átnézhet a csöppséggel együtt. A Goki számoló fa rudakkal szintén a matematikai műveletek gyakorolhatóak. Mivel mindez vizuálisan történik, még könnyebb megjegyezni mindent.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük