A CSOK a hazaköltözésben is segít

A CSOK számos előnye

Életünk egyik meghatározó témája az elvándorlás, a külföldi munkavállalás. Nap mint nap temérdek költséggel találjuk szembe magunkat, amit valahogy meg kell oldani, hogy haladjunk előre az életünkben.

Emiatt sokan más országokban keresnek állást magasabb fizetéssel, hogy ne jelentsenek akkora kihívást a mindennapok. A CSOK ezeknek az embereknek is igyekszik megkönnyíteni a hazaköltözést.

Természetesen feltételezve, hogy van, akinél nem a kalandvágy, a multikulturális környezet vonzása, csupán az anyagi lehetőségek hiánya vezetett a kivándorláshoz. A CSOK segít abban, hogy lakást, házat vásároljanak, építsenek családjuknak, megalapozva ezzel az ismerős, itthoni környezetbe való megérkezést.

A CSOK igényléséhez elfogadható a külföldi társadalombiztosítás, mint alap, amennyiben a pár egyik tagja vállalja, hogy fél éven belül megszerzi a magyarországi TB jogviszonyt, vagyis itthon áll munkába. A korábbi megtakarításokkal, a támogatással és az új állásból származó jövedelemmel már Magyarországon is lehetséges a megfelelő életszínvonal megalapozása.