Prémium HDMI kábel a kínálatban

HDMI kábel
HDMI kábel

Végre sikerült beszerezni az áhított 4K-s megjelenítővel felszerelt tévét vagy azt a házimozi projektort, amire már olyan régen vágytunk! A kép mégsem olyan, mint amilyennek lennie kéne. Egy nagyfelbontású megjelenítőn elég hamar szemet szúr a gyengébb képminőség. Mi lehet a probléma? Sokan nem is gondolnák, de a HDMI kábel hossza gyakori hibaforrás lehet. Ez annak köszönhető, hogy egy átlagos változat 5 m-en felül már nem képes garantálni a 4K minőséget, csak a FullHD felbontást. De mit tegyünk akkor, hogyha mégis egy ennél hosszabb HDMI kábelre van szükségünk?

Természetesen van megoldás, de amint azt már megszokhattuk, a komolyabb technológiáért mélyebben a zsebünkbe kell nyúljunk. Egy aktív jelerősítővel rendelkező változat már 10 méteren felül is képes kristálytiszta képet biztosítani! Csak arra kell ügyeljünk, hogy az ilyen HDMI kábelt a megfelelő irányba kössük be, ugyanis csak az egyik vége tartalmazza az elektronikát és ezt rendszerint a megjelenítő eszközhöz kell csatlakoztatni. Az optikai vezetővel ellátott HDMI kábelek szintén a kategória csúcsát képviselik, olyannyira, hogy 30 méterig is képesek a 4K-s képet továbbítani.

Praktikus találmány a mágneses Micro USB fej

Azt gondolhatnánk, hogy a C-Type csatlakozók egyeduralomra törtek az Apple lightning csatlakozóival egyetemben, mégis sok készülék még mindig Micro USB port-al készül. Ezek sajnos gyakran meghibásodnak az intenzív használat miatt. Az is előfordulhat, hogy töltés közben véletlenül beletörjük a töltőfejet az USB portba.

Viszont ez nem fordulhat elő a mágneses Micro USB fej használatával. Ez végig benne marad az eszközben, mivel nem kell ki- és bedugni, hogyha tölteni szeretnénk. A mágneses Micro USB fej rendkívül praktikus, mert a portól is védi az eszközt. A szabadon lévő nyílásba sokféle apró szennyeződés bekerülhet, ami csatlakozási gondokat okozhat, viszont a mágneses Micro USB fejjel ez a veszély nem áll fent. Akár a készülékek élettartama is jelentősen megnövelhető ezzel az ötletes tartozékkal.