A kódos ajtózár a mechanikus és kulcsos helyett

Kódos ajtózár

A régi kulcsos, mechanikus zárak egyesek számára nem jelentik már a teljesen biztonságos eszközöket. Ezeket a kódos ajtózár képes kiváltani, amelyik Magyarországon is egyre elterjedtebb és megannyi shopban megvehető. Amellett, hogy ez hatékonyabb, még kényelmesebb megoldást is jelent.

Ez azért van, mert ugye a megszokott zárak esetén az ember mindig magával kell vigye a kulcsot, ami magában hordozza a lehetőséget, hogy esetleg elhagyja vagy éppen ellopják azt. A kódos ajtózár esetében persze jóval egyszerűbb a helyzet, hiszen a tulajdonosnak csak meg kell jegyeznie a belépéshez szükséges számkódot.

A biztonságot illetően nagy pozitívum még az, hogy a mechanika hiányában, a tradicionális módszerekkel nem lehet ezt feltörni. Gondolni kell itt ugye a rongálásra. Egyes zárak esetében természetesen lehetőség van külső kártya vagy TAG alkalmazására. Emellett számos egyéb fontos funkcióval rendelkezik a kódos ajtózár. Ez még online beléptető rendszerekhez is maximálisan megfelel.

Sőt, vannak már olyan sokoldalú változatok is, amelyek a beléptetéstől függetlenül más rendszerek vezérlésekor is megállják a helyüket. A kódos ajtózár megannyi modellje megrendelhető a door-system.hu internetes áruházban. Itt a felkapott termékek közé sorolható a Nice kapunyitó távirányító egyaránt. A legkedveltebbek közé sorolható a Flo és a Flor fajta.

Az előző a fix kódos, a másik pedig az ugrókódos modell. Akik különösebben nem értenek ezekhez, gyakran teszik fel a fel a kérdést a shop munkatársainak, hogy tulajdonképpen mi is a különbség a két Nice kapunyitó távirányító között? Nos, annak érdekében, hogy be lehessen azonosítani, hogy melyik modellel rendelkezik az ember, a kellékeket szét kell szedni.

Ez nem nehéz dolog, hiszen csak arra van szükség, hogy a Nice kapunyitó távirányító alján található kulcstartó karika helyét benyomja a szerelő, majd a kütyüt szét lehet pattintani. A különbség pedig a belső kialakításban rejlik. Mind a két Nice kapunyitó távirányító igazán reális áron vehető meg a fent említett shopban, ahol a szakértők mindig segítenek megtalálni azt a típust, amelyik biztos több évig gondok nélkül használható lesz.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük