Új megvilágítást hoz a Barnabás evangéliuma

Barnabás evangéliuma

Jelenleg a modernkori társadalom voltaképpen 2 táborra szakadt. Az egyik mélyen hívő, míg a másik szinte teljesen ateista. A tudomány korában ez nem meglepő, de az igen, hogy még vallásokon belül is nagy az ellentét. Folyamatosan vállnak ki olyan kasztok, akik másképpen kívánják tisztelni ugyanazt az Istent és elutasítják testvéreik tanításait. Mi lehet a teljes igazság? Talán Barnabás evangéliuma megadja ezt?

Ez a dokumentum több mint 1500 évvel ezelőtt került elő Törökországból. A mai vallási vezetők természetesen igyekeztek hamisnak beállítani, de az eredetiségéhez nem fér kétség. A Barnabás evangéliuma Jézus anyanyelvén, arámiul íródott. Jelenleg az Ankarában a Néprajzi Múzeumban őrzik bőrkötésben.

Sok olyan jól ismert történet van, amit teljesen másképpen tárgyal és emiatt is ellenszenves a kereszténység előtt. A Barnabás evangéliuma kiemeli a Mohamed próféta által hozott tanításokat és mély kötődést intéz az Iszlám kultúra felé. Bármi is legyen a teljes igazság, tény, hogy az irat létezik és akkor már érdemes tudomást venni róla, valamint megismerni a gondolatmenetét.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.