A mandula egy igen sokoldalúan felhasználható növény, aminek leginkább a csonthéjban megtalálható magját szokták ledarálni, megőrölni vagy nyersen elfogyasztani. A marcipán massza ár leginkább a kiszereléstől függ. Ha nagyobb kiszerelést választ, akkor többet fog fizetni. Természetesen saját kezűleg is elő lehet állítani a masszát, de érdemes odafigyelni az arányokra. Először is szüksége lesz 20 dekagramm mandulabélre, 20 dekagramm porcukorra és fél deciliter vízre a sziruphoz.
A mandulát először forró vízben fel kell forralni, hogy a barna héját el lehessen távolítani. Biztosan Ön sem szeretne olyan marcipán masszával dolgozni, amelyikben vannak héjdarabok, mert az ízét is elrontja és látványra sem lesz túlságosan szép. A meghámozott mandulát le kell darálni, a cukorsziruppal össze kell keverni és gyakorlatilag már csak színezni kell. A marcipán massza ár kedvezőbb, mert nem kell Önnek bajlódnia az előállításával. Válasszon a cukissagok.hu weboldalon lévő színezett, 10 dekagrammos kiszerelésű masszák közül!