A mandula egy csonthéjas termés, amit igazán ízletes sütemények készítésénél is fel lehet használni. Akár tej is készülhet mandulából. A mandulatej a bio élelmiszerek kategóriában foglal helyet, hiszen a laktózra érzékenyek számára találták ki. A speciális fehér ital képes pótolni azokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyek a hagyományos, állati eredetű tejben is megtalálhatóak. A mandulatej kiváló vegetáriánusok és a tejre érzékenyek számára egyaránt. Ha már választhat, hogy mit vigyen be a szervezetébe, akkor mindenképpen valamilyen természetes összetevőből készült termék mellett tegye le a voksát!
A mandulatej egyre népszerűbb, bár azt is fontos megjegyezni, hogy nem biztosít annyi proteint és kalciumot a szervezet számára, mint a teljes értékű tehéntej, de mégis jó választás az érzékenyek részére. A bio élelmiszerek között, a reformkosar.hu oldalon természetesen édességeket és más főzéshez alkalmazható kiegészítőket is megtalálhat. A termékkínálat részét képezik a konzervek, az italok, a gabonák, a tészták, a pékáruk, a különféle ropogtatnivalók és a sütés-főzés kiegészítők is.