Eltérések a bourbon wiskey gyártása során

Népszerű bourbon whiskey
Népszerű bourbon whiskey

Az alkoholos italok közül, talán az amerikai filmekben is oly népszerű whiskey a legismertebb. Ennek a gabonapárlatnak azonban több fajtája is létezik, ami nem sokban különbözik ugyan egymástól, de kicsit mindegyik más.

Az egyik legkülönlegesebb a bourbon whiskey. Ez az ital a többi hasonló jellegzetességeket viselő alkoholtól több ponton is eltér. Egyrészt a többi típustól eltérően nagyrészt kukorica felhasználásával készül.

A felhasznált gabonának legalább az 51 százalékát kell kitegye a kukorica ahhoz, hogy az italt megillesse a bourbon whiskey elnevezés. Ez az arány a gyakorlatban azonban jóval nagyobb. Általában 70 százalék kukorica felhasználásával készül ez az ital. A nagymennyiségű kukoricától lágyabb, édesebb lesz.

A másik eltérés az érlelés során tapasztalható. A bourbon whiskey kizárólag új, belülről elszenesített tölgyfahordóban érlelhető. Ez még tovább képes fokozni a lágyságát. Az elszenesített hordó anyagából különböző anyagok jutnak az italban, aminek hatására megkapja a karakteres, enyhén füstös ízét.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás