Manapság aki nagy mennyiségben szeretne gyümölcsöt termeszteni, annak nem érdemes véletlenszerűen elültetnie a fákat az otthoni kertben. A faiskola sokkal hatékonyabb módszere a nagy mennyiségű gyümölcstermesztésnek.
Ha szeretne Ön is megpróbálkozni ezzel, akkor a meggy remek választás első lépésként. Számos előnyei közé tartozik, hogy befőzve is hosszú időn keresztül eltartható, viszont magozás után lefagyasztva még télen is könnyen összedobható belőle számos ízletes étel, mint például a gyümölcsleves vagy a lekvár. Aszalással is tartósítható télire, számos recepthez, ínycsiklandó desszerthez is hatékony alapanyagként szolgál. A remek íz remek terméssel is párosul, ha faiskolában termeszti a meggyet. A Cigány 7 meggy egy jellegzetes fajta, amelyet szeretnek a hazai termelők. Fanyarkás ízű gyümölcs, amely vitaminokban gazdag és kiemelt gyógyhatása régóta ismeretes. Fontos jellemzője, hogy kisebb fa is nevelhető belőle, így nem okoz gondot a felső ágakon termő gyümölcsök szüretelése sem, ha faiskolában termesztjük.