A méhpempő előállításának módszerei

Méhpempő

A méhpempő számos jótékony hatással rendelkezik: fokozza a szellemi frissességet, megoldást jelenthet a meddőségre, gyulladáscsökkentő stb. Mivel megfelelő feldolgozást és tárolást igényel, nem mindegy, hogy honnan vásárolja. A javasolt méhpempő forgalmazók listáját megtalálja a tisztamehpempo.com oldalon.

Ezek a forgalmazók többéves tapasztalattal rendelkeznek, és hosszasabb tesztelés után kerültek fel a gyüjtőoldalra. A méhpempő előállítása több módszerrel történik, és nem mindegyik képes megőrizni a friss méhpempő összes jótékony tulajdonságát. A fagyasztva szárítás módszerével kivonják a vizet a méhpempőből, és egy porszerű anyag lesz a végtermék.

Ez a módszer sajnos nem tudja megőrizni az összes hatóanyagot, viszont huzamosabb ideig tárolható akár szobahőmérsékleten is. A másik módszer során a tiszta méhpempő egyenesen a kaptárból 0 fok hőmérsékletű hűtött helyre kerül. Ilyen módon nem esik át semmilyen módosításon, viszont a szavatosságát sokkal rövidebb ideig őrzi, és folyamatosan 0 fok körüli hőmérsékleten kell tárolni.