Szálkásító étrend magas proteinbevitellel

Szálkásító étrend

Sokan úgy vélik, hogyha aktívan sportolnak, akkor bármit ehetnek, azonban a mértéktelen és összevissza étkezés nemcsak egészségtelen, de az alkatra is rossz hatással van. A látványos eredmény érdekében a táplálkozásra is oda kell figyelni.

Például a szálkásító étrend betartásával izmosodni és fogyni egyaránt lehet, természetesen ha rendszeres testmozgást is végeznek mellette. Ez a speciális diéta a fehérjebevitel növelésére, valamint a szénhidrát és a zsír csökkentésére fókuszál. Pontosabban a szálkásító étrend testsúly kilogrammonkénti 2-4 gramm fehérjét, 2-2,5 szénhidrátot és 0,25-0,3 gramm zsírt ír elő.

Ebből jól látszik, hogy a protein kell kitegye az étkezések legnagyobb részét, azonban csupán élelmiszerekkel nem lehet fedezni ezt a mennyiséget. Éppen ezért, a szálkásító étrend szerves részét képezik a különféle proteinszeletek, magas fehérjetartalmú ínyencségek és a fehérje por is. Ezek fogyasztásával könnyedén bevihető a napi szükséges mennyiség, ugyanakkor az édesség és a nassolnivalók utáni vágy is csökkenthető általuk.