Több helyiség egyetlen klímával? Multi split a megoldás.

Nyáron hűt, télen fűt!

Gyakran megesik, hogy egy-egy tárgynak, eszköznek vagy elektronikai cikknek olyan bonyolult neve van, hogy abból nem igazán értünk semmit. Ez fokozottan így van abban az esetben, ha idegen nyelvű névről van szó. Lehet, hogyha találkozunk az adott eszközzel, akkor tudjuk, hogy mi az és mire használják, de a nevéből nem jövünk rá. A multi split is egy ilyen elnevezés, amit azok, akik még nem látták, nem tudják hová tenni. Lényegében ez a klímarendszerek felépítésére vonatkozik a multi split elnevezés.

Mit jelent? Ez sem bonyolult. Általában a klímaberendezések két egységből épülnek fel. Van egy kültéri egység, ami nagyobb és több beltéri egység, amelyek kisebbek. A multi split megoldású rendszerekben a beltéri egységek egymástól függetlenül is használhatóak, így nem kell több helyiségben ugyanaz a hőmérséklet legyen, hanem mindegyik szobában olyan meleget vagy hideget engednek, amilyet szeretnének. Azonban egy kültéri egységhez csupán öt beltéri csatlakoztatható. A multi split klímarendszereket főleg családi házak, irodák és üzletek hűtésére-fűtésére használják.

Nem véletlenül, hiszen ezzel a megoldással nem foglalnak nagyon sok helyet a szobákban és irodákban, mivel a nagyobbik része kint van és nem bent. Főleg olyan helyeken nagyon előnyös, ahol amúgy is kicsi a hely. Természetesen ahhoz, hogy a multi split klímarendszerek megfelelően működjenek, megbízható helyről kell beszerezni, lehetőleg olyan üzletből, amelyik kimondottan erre specializálódott.

Ugyanakkor nagyon fontos a szerelő megválasztása is. Lehetőleg olyan szakembert válasszunk, akinek nemcsak diplomája, hanem többéves tapasztalata is van az újabb multi split klímaberendezések területén. Nem árt arra is odafigyelni, hogy a beszerelést végző szakember garanciát vállaljon az elvégzett munkálatra, hiszen számunkra sem mindegy, hogy néhány hét vagy hónap elteltével itt-ott csepegni kezd vagy más miatt nem működik megfelelően. Tehát, ha szeretné szabályozni a hőmérsékletet a lakásban, akkor válassza a multi split klímarendszert!