Párátlanító készülék az egészséges beltérért

Párátlanító készülék

Ahogyan haladunk előre a korral, úgy egyre több hasznos technikai megoldás bukkan fel. Azonban megesik, hogy ezek új kihívások elé állítanak bennünket. Lássuk csak mi volt régen a nyílászárók esetében! A fából készült rendszerek nem zártak tökéletesen, így aztán az állandó légáramlás biztosított volt és szinte senkinek eszébe nem jutott volna a párátlanító készülék használata.

Abban az időben ezek még el sem voltak terjedve. Amint aztán megjelentek a légmentesen csukható ablakok és ajtók, hamar felismerhettük, hogy valami nincs rendjén. A falon, a csempén, a hidegebb sarkokban szinte azonnal megjelentek az apró vízcseppek, majd az ezt kihasználó gombák és baktériumok. Amint ez megtörtént máris felértékelődött a párátlanító készülék szerepe.

Mivel nem minden esetben oldható meg a folyamatos szellőztetés, főként a téli időszakban, ezért tennünk kell valamit, hogy egyensúlyba hozzuk a levegő nedvességtartalmát. A párátlanító készülék tökéletesen megfelel erre a célra. Használjuk ki az előnyeit és intsünk búcsút a nedves sarkoknak és a penésznek!